Forskning & Utveckling

Forskning & Utveckling inom Hudvård

Medicera har sedan 2004 utfört studier på hudens barriärfunktion. Vår hudvårdsserie SkinPlan är framtagen genom egen forskning och publicerade studier baserade på sebumeter**- och corneometermetoden*.
Med åren har Medicera utvecklat flera hudanalyser med SkinPlan 302, SkinPlanOnline och SkinPlanPatch.

SkinPlan 302
En apparat som utför vetenskapliga hudanalyser. På en minut kan man mäta och se hudens exakta tillstånd, för att sedan förstå hur huden mår. Därefter rekommenderas vilka produkter ur SkinPlans serie huden behöver för att få en bra balans, rätt skydd och för att bromsa åldersprocessen. Efter tre veckor kan man komma på ett återbesök för att mäta huden igen och se hur SkinPlan har förbättrat hudens barriärfunktion.

SkinPlanOnline
En webbaserad hudanalys med frågor på hur man själv uppfattar sin egen hud. Svaren ligger på en skala mellan 0-6 (stämmer inte och stämmer exakt). Analysen ger ett direkt svar med en utförlig rapport på hudens tillstånd samt vilka produkter ur SkinPlans serie huden behöver för att få en bra balans, rätt skydd och för att bromsa åldersprocessen.

SkinPlanPatch
SkinPlanPatch reagerar på hudens sebum. SkinPlanPatch är ett mätkort som skickas ut tillsammans med SkinPlans beställda hudvårdsprodukter. Kunden kan efter 3 veckor genomföra en kontroll på hudens barriärfunktion för att kontrollera hur hudvårdsprodukterna påverkat huden. Mätkortet visar olika antal svarta fläckar beroende på hur hög eller hur låg sebumproduktionen är. De svarta fläckarna kan jämföras med ett diagram och utvärdera om huden är i balans eller om någon produkt bör tilläggas för att uppnå optimala hudvärden.

» Läs om 3:e generationens solskydd

* Corneometer används för att bestämma hudytans fuktighet genom kapacitans. Analysen är en snabb och enkel mätning som tar en sekund att genomföra.

** Sebumeter är en fotometrisk mätning på hudens talgproduktion. Metoden utförs med folie som i kontakt med hudens yta förändras i transparens. Folien utvärderas inuti apparaten med en fotodiod.

F&U

Vår F&U-avdelning utvecklar kontinuerligt ny teknik. Efter att ha identifierat två målgrupper inom solskydd har vi både produkter för anti-åldrande och för en säker solbränna.
Vi är också starkt fokuserade på barn, eftersom 90% av pediatriska melanomfall uppstår hos patienter i åldern 10-19 år.

» Läs om 3:e generationens solskydd

Kontakta oss för mer information


Ta ansvar för dina konsumenter och hjälp dem att skydda sig effektivt med den nya generationen i solskydd. Vårt mål är att sprida en överlägsen teknologi inom solskydd över hela världen. Vi strävar efter att minska och förebygga hudcancer genom att vara proaktiva.

”Gå med i kampen mot hudcancer och minska den med 5% inom de närmaste 5 åren. Sun Ethical kan göra det målet verklighet ”.

Martina Richter, Grundare av New Medic Era AB.
Vinnare 2013 av SKAPA, Inventors Awards till minne av Alfred Nobel och även 2013 EU WIIN Awards för kvinnliga europeiska uppfinnare.

Medicera AB, Karlavägen 71, 5tr 114 50 Stockholm
Tel: +46 8 544 853 00 E-post: info@medicera.com