Mediceras kunder följer Smittskyddslagen

Vi på Medicera är mycket noggranna med alla produkter vi säljer samt med behandlingarna vi utbildar i.

Häromdagen fick vi ett samtal från en kvinna som inte förstod varför man måste fylla ut en journal innan en Infuzionbehandling.

”Varför alla dessa frågor om min hälsa?” frågade hon.

”Ja, därför att det är en behandling baserad på jontoforesmetoden. Det är en behandling med ström och har man till exempel en pacemaker eller ett svagt, sjukt hjärta så ska man inte göra en sådan behandling. Det räcker inte att hudterapeuten frågar om detta utan kunden måste kryssa för i journalen samt skriva under att allt stämmer och att de fått ta del av all information” svarade jag.

”Men varför måste jag då svara på om jag är HIV sjuk eller inte. Det är ju en behandling utan nålar” frågade hon mig.

”Ja, helt rätt men med Infuzion kan man även göra en kombination med micro-needling. Då använder man sig av nålar och beroende på hur djupt man går orsakar man en blödning. Det är exakt samma sak som en injektion. För att hindra vidare spridning av viruset måste den hiv-infekterade informera behandlaren och sådana som utför icke-medicinska ingrepp om smittbärarskap, till exempel vid tatuering och piercing. Micro-needling är samma sak. Vi och alla våra kunder är dom enda i hela Sverige som håller oss strikt till Smittskyddslagen. Det är den lag som ska skydda människor mot att bli smittade av en antingen samhällsfarlig sjukdom eller allmänfarlig sjukdom”.

 

Av Martina Richter
Postat den 7 februari, 2018