Bröstförstoring ja men helst utan kniv

Idag lyssnade jag på vad de globala anti-ageingföretagen hade att säga. Här under en paneldebatt på IMCAS i Paris satt de alla; stora VD:arna från Allergan, Vivacy, Galderma, Alma Lasers, Merz, ISDIN och Teoxane.

Ett intressant tema var just bröstförstoring. En marknadsundersökning gjord i USA visade att enbart 1% av kvinnorna var beredda att göra en bröstoperation men 40% skulle gärna göra det om de slapp operationen. De ville undvika kniven och ärren. Det här kommer att bli nästa stora utmaning för företagen. Har man lösningen till detta så är det en stor målgrupp man når ut till.

Visste du att 40% av hudens åldrande påverkas av solen. Ändå är det ingen av dessa stora globala anti-ageingföretag som har visat intresse för att öka säkerheten på solskydd. Jag har själv utvecklat ett patent inom solskydd som finns idag i Europa, USA, Australien och Mexiko. Alla de företagen som nämns ovan och som var med på paneldebatten har ja kontaktat och fört diskussioner med. Alla visade intresse i början men när de började räkna på vinsten så kom det fram att det här är en ärlig, ny approach inom solskydd som då inskränker på alla deras olika SPF. Med patentet så kan man bara sälja en SPF och produkt, inte olika som SPF 15, 30 och tillexempel 50. Varför? Jo alla ger nästan samma skydd i solen men det vet inte konsumenten.

Läs mer om patentet här.

 

 

Av Martina Richter
Postat den 3 februari, 2018