Föryngra händer

Händer tar mycket stryk under åren. Vi tvättar dom konstant, glömmer att ha på oss handskar under vintern så att de fryser rejält. Allt detta är inte bra och med åren syns det. Vissa kan även få pigmentfläckar som för många är ett tecken på att man är i pensionärsåldern, som en läkare berättade. Han har fått alltfler frågor av kunder på sin klinik vad som är möjligt för att göra för att få händerna att se fina ut igen.

Igår träffade jag kirurgen Dr. Jean-Pierre Amsellem som var här i Stockholm och vi talade om nya trender och behandlingar inom anti-ageing.

Han är expert på  fettskulptering, PDO-trådlyft, fillers och botulinum toxin.

Det är möjligt att föryngra händer med flera olika metoder. Den mest skonsamma är Infuzion. Här slussas hyaluronsyra in i händerna via porerna och inga nålar krävs för ingreppet. Håller i 6 månader. Kostnad: 5.600 kr

Fillers är ett annat alternativ där det injiceras hyaluronsyra med en kanyl. Håller i upp till 2 år. Kostnad: 8 000 – 15 000 kr.

Det sista alternativet är att injicera kroppseget fett som kirurgen skördar från en annan kroppsdel som till exempel ovan knäet. Man kan även passa på att behandla händerna vid en fettsugning då fettet som tas från kroppen kan återanvändas på andra kroppsdelar.

Kvinna i 60-års åldern som fått sina händer behandlade med kroppseget fett. Direkt före och efterbilder.

Kvinna i 60-års åldern som fått sina händer behandlade med kroppseget fett. Direkt före och efterbilder.

Igår visade Dr. Jean-Pierre upp en ny bild på en patient han nyss behandlat händerna på. Det är före och direkt efter. Gissa om hon blev glad. Kostnad: 20 000 – 30 000kr.