Klinik Estetik hade öppet hus

Igår hade Klinik Estetik på Kungsgatan öppet hus. Jag var där kort, för att titta in och hälsa på Dr. Joel Touma som även är chefsutbildare hos oss på InjectAcademy.

Joel är expert på alla injektionstekniker samt på VSoftLift, som är ett nytt sätt att föryngra både ansikte och kropp med. Man injicerar suturer. Dessa förs in i huden med tunna nålar och efter 2 år har suturen smält bort.

Jag blev även imponerad av klinikens maskinpark, som är det allra senaste.

REBS ställer höga krav likt fortbildning minst en gång om året som gäller i största delen av Europa förutom Sverige.

Dessutom är den här kliniken certifierad i REBS, Rådet för Estetiska Behandlingar i Sverige och SHR Sveriges Hudterapeuters Riksförbund.

Idag gäller det för alla konsumenter att hålla koll på klinikerna och deras ansvar.

Certifierade i REBS måste vara legitimerade läkare, sjuksköterskor eller tandläkare. Därtill ska de ha en grundutbildning i den estetiska behandling som de utför samt genomgå årligen minst en specialistutbildning. Men det räcker inte där. De finns flera etiska regler också, som måste följas.

Vill du hitta en säker klinik i Sverige så hittar du den på www.rebs.se.

Sverige är ett av mycket få länder i Europa som inte ställer några krav på estetiska behandlingar. Samtidigt ökar efterfrågan med 8% per år.

REBS grundades för att säkra den estetiska branschen i Sverige och ge möjlighet för kunder att hitta kvalificerade behandlare som dom kan lita på.

Även SHR är mycket noggranna med vem som får vara medlem. Hudterapeuter ska inte injicera fillers för då utesluts de med omedelbar verkan ur deras riksförbund.

Det här kallar jag för att ta ansvar för konsumenterna, ett etiskt ansvar som tyvärr tynar bort.